Her Zaman Umut vardır
Ümitsizlik, yol verme ki kalbine girsin.

     
     
Konuyu Oyla:
  • Derecelendirme: 0/5 - 0 oy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mıhlama ve Kuymak Konusunda İnce Detaylar ve Tarifi
#1
Özellikle ismi konusunda oldukça farklılıklar olmasına rağmen tat olarak her yerde aynı olması sebebiyle Karadeniz’in en meşhur yemek türlerinden birisidir. Mıhlama ve kuymak gibi en çok bu iki yaygın ismin kullanıldığı bu yemek türünde sabah kahvaltıda yenilebildiği gibi ara öğünlerde de oldukça fazla tercih edilmektedir. Tamamen kıvamını tutturmanın tecrübeye dayalı olması ise bu konuda ne kadar dikkatli olmanız gerektiğini gözler önüne seren bir unsurdur. Bazen yöresel olarak farklılıkların bile peynir miktarının fazla olması ya da tam tersi olarak mısır unu miktarının değişmesinin gerekliliğini sizlere söylemesi nedeniyle belki de birkaç denemeden sonra sizler de kendi malzeme miktarınızla kıvamınızı oluşturmanız çok da uzak ihtimal olmayacaktır.

Dikkatli olmanız gereken bazı ufak tüyolarla riski en aza indirebilir ve sevdiklerinize güzel bir yöresel ziyafet çekebilirsiniz.

Mıhlama ve Kuymak Konusunda İnce Detaylar

Malzemenin kaliteli ve taze olması kesinlikle bir numaralı unsurdur. Bu konuda peynir, tereyağı ve unun kalitesi üst düzey olmalıdır.
Malzemeleri ekleme zamanına ve sırasına kesinlikle dikkat edin.
Peynir konusunda önceliğiniz taze olması ve eriyen peynir kullanmanız elzem bir durumdur.
Tencere ya da tavada yapıyorsanız dibinin tutmaması adına kesinlikle başından 1 saniye bile ayrılmamalısınız.
Soğumadan tüketmeye dikkat ediniz.
Tereyağını ve peynirini mümkün olduğunca fazla koymaya çalışın.
Mısır ununu kesinlikle ve kesinlikle rengi değişene kadar kavurun.
Ve sakın ilk denemelerinizden sonra başarısız olmanız halinde pes etmeyin, mutlaka diğer denemelerinizde gerçek kıvamı tutturacaksınız.


Malzemeler;

3 Yemek Kaşığı Tereyağı

3 Yemek Kaşığı Mısır Unu

2 Bardak Su

En az 1,5 Su Bardağı Eriyen Trabzon Peyniri

Tuz

Yapımı;

Yağınızı tavada eritin ve kızana kadar bekleyip mısır ununu da ekledikten sonra rengi değişene kadar kavurun.

Hemen peşinden suyunuzu ve isterseniz bir miktar da süt ekleyebilirsiniz, tam olarak hepsi kaynayınca peynirleri dökün.

Daha sonra ocağınızın derecesini biraz daha düşürerek yayılarak peynirin erimesine müsaade edin.

Ara ara karıştırmayı ihmal etmeden içinde bulunan yağın yavaşça üst kısma çıkmasını müdahale etmeyin.

Ne zaman tam olarak yağın alttan yukarı gelmesi tamamlanır ve çorba gibi fokurdamaya başlarsa kuymağınız hazır demektir.


Ek Dosyalar Ekran Görüntüleri
   
BiR aCayiBiM bu ArALaR,
Bende Bilmiyorum Ne istediğimi...
Bildiğim Tek Şey var
《《ÇoK ÖZLEDİM ÇOCUKLUK GÜNLERİMİ》》
Cevapla


Konu ile Alakalı Benzer Konular
Konular Yazar Yorumlar Okunma Son Yorum
  Kolay Pişi Yapımı Tarifi AseL 0 22 19-03-2017, Saat: 23:53
Son Yorum: AseL
  Pelmeni (Rus mutfağı) tarifi için malzemeler AseL 0 32 19-02-2017, Saat: 03:04
Son Yorum: AseL

  • Konuyu Yazdır
  • Konuyu Takip Et
  • Hızlı Menü: